Meteen naar de inhoud

Annette Wijnands koninklijk onderscheidden met lintje

Op 26 april jl. heeft gemeentelid Annette Wijnands (digitaal) een koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar vrijwilligerswerk. In verband met vakantie kon Annette niet live aanwezig zijn, maar heeft zij op een later moment uit handen van burgemeester Cornelis Visser alsnog het lintje officieel ontvangen

Door haar grote inzet in het vrijwilligerswerk, zowel bij Tripodia als bij de Baptistengemeente, maar ook nog bij andere organisaties, is Annette door familie voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding. Natuurlijk wilden we als Baptistengemeente hier aan bijdragen in de vorm van een warme aanbeveling: 

Annette Wijnands ontvangt van burgemeester Cornelis Visser een lintje

Waardering

Als kerkgenootschap (Baptistengemeente Katwijk) bestaan wij uit een divers gezelschap van mensen die zich met hart en ziel inzetten voor God en hun naaste. Sinds een jaar of tien maakt ook Annette Wijnands actief deel uit van onze gemeente. We willen graag aangeven wat wij in haar waarderen en waarom zij als vrijwilliger wat ons betreft een lintje verdient.

Gastvrouw

Annette Wijnands zegt eigenlijk zelden nee. Hebben we iemand nodig voor koffieschenken of als gastvrouw, dan kunnen we bijna altijd een beroep doen op Annette. Samen met haar vriendin Jannie Haasnoot verzorgt zij op uit­erst vriendelijke en gastvrije wijze de catering in de kerk. Daarnaast is zij al jaren actief in het bezoekersteam voor kraambezoeken binnen de gemeente.

Tripodia

Behalve haar vrijwilligerswerk in de baptistengemeente, is zij ook actief betrokken bij het vrijwilligerswerk in Tripodia. Het vrijwilligerswerk in Tripodia wordt ingevuld door leden van de Baptistengemeente Katwijk. Be­heerder Theo Heemskerk is lovend over haar: “Annette is een hartelijke vrouw die graag klaarstaat. Tijdens de dansavonden van Sjansee is zij beheerder. Ook staat ze geregeld achter de bar bij evenementen of verhuur. Ze is een van de vaste mensen waar TriPodia op kan bouwen en we zijn enorm blij met haar.”

Andere vrijwilligers

Natuurlijk zal niet iedere vrijwilliger een lintje ontvangen, maar mogen we weten dat onze God vanuit de Hoge ziet, alles wat gedaan wordt uit liefde voor Jezus. Want dat houdt zijn waarde en zal blijven bestaan. Vanaf deze plek ook een woord van dank aan alle andere vrijwilligers die zich al jaren van harte inzetten voor Gods Koninkrijk. Er gebeurt ongelooflijk veel moois in de gemeente. Naast de oproep voor vrijwilligers, die regelmatig klinkt, mogen we ook regelmatig woorden van dank en waardering uitspreken. Bij deze dus!

Bouw je mee?

God heeft elk deel van het lichaam een eigen taak gegeven. Precies zoals hij dat wilde.
Een lichaam bestaat dus uit veel delen, en al die delen zijn verschillend.
Want als ze allemaal hetzelfde waren, zouden ze nooit met elkaar één lichaam kunnen vormen.

1. Korinthe 12:18-20