Meteen naar de inhoud

De Premarriage course smaakt naar meer

  • Overige

Wat is de Premarriage Course een mooie en verrassende ontdekkingstocht geweest! We kijken terug op vijf mooie avonden waarin jonge stellen werden toegerust en aangemoedigd om te investeren in hun relatie en te bouwen aan een sterk en liefdevol huwelijk. Daarbij werd benadrukt dat de ‘aanstaanden’ het niet uit eigen kracht hoeven doen, maar dat God erbij wil zijn in dit hele avontuur.   

Elke avond werd gestart met een romantisch etentje, bereid door het zeer enthousiaste en toegewijde keukenteam (Krijna, Karin en Mirthe). Grill-bar ‘Ruig’ nam geheel kosteloos, ook telkens een gang voor zijn rekening. Vervolgens werd er een stevige inleiding gegeven over verschillende onderwerpen (communicatie, toewijding, verbinding, conflict en avontuur), afgewisseld met filmpjes en sketches. 

“Maar de Heilige Geest brengt ons tot betere dingen: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing.”

Galaten 5:22 (HTB)

Daarna werden de koppels aan de slag gezet middels opdrachten en aangereikte gespreksonderwerpen. Ook was er ruimte voor onderling contact en konden de stellen met eventuele vragen terecht. Er was zelfs een flinke hoeveelheid uitleenboeken beschikbaar voor nog meer verdieping. Zowel de deelnemers als het organiserend team hebben het als een grote zegen ervaren om met elkaar te duiken in Gods rijke waarheden en principes voor het huwelijk.

Een deelnemer: “De Premarriage Course was enorm leerzaam en leuk en brengt je op nieuwe gesprekken met je aanstaande. De toegewijde echtparen die leidinggaven waren heel open en respectvol, ze hadden praktische, maar ook kwetsbare voorbeelden uit hun eigen huwelijk die ze koppelden aan de Bijbel. We zijn door deze avonden echt meer voorbereid op het huwelijk, omdat we nieuwe inzichten kregen door de gesprekken. Daarnaast was de sfeer in de groep heel fijn en open, de avonden waren heel goed voorbereid en verzorgd met heerlijk eten! Een aanrader voor elk koppel! “

Ook voor het team was het een groot succes. Een van de teamleden: “Ik heb het organiseren van de Premarriage Course als heel bijzonder ervaren. Wat een zegen om Gods bedoeling voor het huwelijk mee te geven aan jonge stellen. Het mooie aan de cursus is ook dat de stellen aan het nadenken werden gezet over de belangrijke onderwerpen van het leven. Wij hebben veel zegen ervaren in de voorbereidingen en het had ook een positieve impact op onze eigen relatie.”

Woensdag 13 april is de laatste avond voor dit seizoen. Maar deze Premarriage Course smaakte absoluut naar meer! Dus houdt de nieuwsbrief vooral goed in de gaten!