Meteen naar de inhoud

Zondag 6 februari: ‘Dichtbij Israël’-avond met Oscar Lohuis & Mission Grace

Baptistengemeente Katwijk organiseert dit seizoen vier avonden over Israël met het thema ‘Dichtbij Israël’. Zondag 6 februari is in Tripodia de tweede avond met spreker Oscar Lohuis: “Het is heel spannend om over deze dingen na te denken. Wij leven namelijk in de tijd van het herstel van Israël.” Muzikale ondersteuning is er van de Katwijkse band Mission Grace. 

De avonden hebben niet als insteek om diepgravend te studeren en theologisch te gaan discussiëren. De sprekers van de avonden is gevraagd iets te delen vanuit hun hart. Voorganger Jaap Ketelaar: “We zoeken tijdens de avonden naar onze hartsrelatie met Israël. Hebben we die? Raakt het je dat het grootste deel van het Joodse volk Jezus nog niet kent als Messias?”

Spreker Oscar Lohuis is als bijbelleraar onder andere verbonden aan Christenen voor Israël. “Het houdt mij de laatste jaren steeds meer bezig hoe het zit met de gemeente van Jezus Christus en hoe het zit met het volk van Israël. Op dit gebied hebben we een reformatie nodig!” Volgens Lohuis gaan heel veel bijbelteksten over de terugkeer van Israël naar het beloofde land en dat heeft volgens hem te maken met de eindtijd en de aanstaande wederkomst van Jezus Christus. “Wij zijn als gemeente van Jezus Christus verbonden met het volk van Israël.”

De overige avonden staan gepland in 2022: zondag 20 maart met Ruben Ridderhof en zondag 15 mei met Jaap Bönker. De avond begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk. Wel is er een collecte voor de onkosten. Na de bijeenkomst zijn er nog wat Israelische lekkernijen te proeven. Aanmelden loopt via www.kerkdichtbij.nl/dichtbij-israel