Meteen naar de inhoud

Dichtbij Israël-avond met Ruben Ridderhof en Mission Grace

Baptistengemeente Katwijk organiseert dit seizoen vier avonden over Israël met het thema ‘Dichtbij Israël’. Zondag 20 maart is in Tripodia de derde avond met spreker Ruben Ridderhof van de stichting Christenen voor Israël. Muzikale ondersteuning is er van de Katwijkse band Mission Grace. De avond wordt afgesloten met Israëlische lekkernijen.

Delen vanuit het hart

De avonden hebben niet als insteek om diepgravend te studeren en theologisch te gaan discussiëren. De sprekers van de avonden is gevraagd iets te delen vanuit hun hart. Voorganger Jaap Ketelaar: “We zoeken tijdens de avonden naar onze hartsrelatie met Israël. Hebben we die? Raakt het je dat het grootste deel van het Joodse volk Jezus nog niet kent als Messias?”

Christenen voor Israël

Spreker en schrijver Ruben Ridderhof is verbonden aan Christenen voor Israël. “In 2004 kwam ik bij Christenen voor Israël werken als redacteur van de krant Israël Aktueel. Israël was voor mij toen nog vooral een interessant journalistiek onderwerp, waarin ik me graag verder verdiepte. Dat is wel gelukt!” Maar daar is het voor Ruben niet bij gebleven. “Ik ben daarbij enorm verrijkt door de ontmoeting met Joden tijdens mijn bezoeken aan Israël en voor interviews voor onze krant. Ik heb in die ontmoetingen mogen ontdekken hoe rijk het Jodendom is voor ons als christenen.” 

Proeven van de rijkdom

Ruben hoopt door zijn werk en spreekbeurten christenen iets mogen proeven van die rijkdom en dat men magontdekken dat God Israël heeft uitgekozen om Zijn hele schepping tot zegen te zijn. De avond in Tripodia begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk. Wel is er een collecte voor de onkosten. Na de bijeenkomst zijn er nog wat Israelische lekkernijen te proeven.

Aanmelden is niet nodig! Van harte welkom!