FEITJES: Groot online bereik rond feestdagen

Ook tijdens de feestdagen konden we als gemeente niet of heel beperkt bij elkaar komen. Op Eerste Kerstdag waren er nog 30 bezoekers in de dienst, maar daarna gingen ook de samenkomsten volledig over op livestream. Geen gemakkelijke beslissing en ook zeker niet ideaal. Maar het is bemoedigend om te zien hoeveel online betrokkenheid er was van kijkers tijdens de feestdagen. We zetten het nog even op een rij.

24 december: Even Samen, de kerstspecial

Met heel wat gemeenteleden is er vol enthousiasme gewerkt aan de Kerstspecial. Op Kerstavond werd er bij een kleine vierhonderd huishoudens gekeken naar Even Samen, de kerstspecial. Het programma dat ruim vijf kwartier duurde, heeft de kijkers van het begin tot het eind er bij gehouden, zo is in de statistieken van Youtube terug te zien. Uiteindelijk is het programma op meer dan 1200 unieke locaties bekeken. Er zijn inmiddels bijna 2200 weergaven met een totale kijktijd van 620 uur. Wil je nog een keer genieten van de uitzending? Klik dan hier

25 december: Eerste Kerstdag, de dienst

De Kerstdienst op Eerste Kerstdag met Simon van Groningen is met ruim 1800 weergaven een van de best bekeken diensten sinds de invoering van de livestream. Gedurende de livestream keken gemiddeld 410 huishoudens naar de dienst wat bijna twee keer zoveel is als normaal. In de dienst werden veelal traditionele kerstliederen gezongen en was nog een beperkte groep bezoekers toegelaten. Wilt u de preek nog een keer terugzien? Klik dan hier.

25 december: Eerste Kerstdag, Kinderkerst

Vooraf aan de dienst konden de jongere kijkers onder ons een Kinderkerst-uitzending bekijken. Deze superleuke uitzending is door zo’n zeventig huishoudens tegelijk bekeken. Uiteindelijk is de Kinderkerst vanaf 300 unieke locaties bekeken. Wil je de uitzending nog een keer terugzien? Klik dan hier.

27 december: Livestream op zondag

De livestream op zondag 27 december met spreker George van der Hoff is prima bekeken. Je zou denken dat men op zondag wel even aan rust toe was na alle kerstdagen, maar dat was niet terug te merken in de statistieken van de dienst. Met meer dan 1200 weergaven neemt de dienst een goede derde plek in tijdens de afgelopen periode. 😉 Wilt u de preek nog een keer terugzien? Klik dan hier.

31 december: Oudejaarsdaguitzending

De Ouderjaarsdaguitzending wordt traditioneel gezien niet heel goed bezocht. Meestal zitten er rond de 100-150 mensen in de zaal. De afgelopen livestream is op de avond zelf door zo’n 90 huishoudens gelijktijdig bekeken. De dienst bestond uit een korte overdenking door Jack Nugter, een aantal videogetuigenissen, het stilstaan bij wat bijzondere momenten afgelopen jaar en een aantal aanbiddingsnummers. Uiteindelijk is de dienst vanaf 350 unieke locaties bekeken. Wilt u de dienst met de getuigenissen nog terugzien? Klik dan hier.

Conclusie

Ondanks dat we elkaar niet kunnen ontmoeten merken we online nog een grote betrokkenheid. We zijn dankbaar voor alle vrijwilligers die op dit vlak actief zijn en dit mede mogelijk hebben gemaakt. Wil je ook deelnemen aan het livestreamteam als cameraman, regisseur, redacteur of heb je een ander talent wat je in kan zetten voor Gods Koninkrijk? Mail dan naar vacatures@baptistenkw.nl