Meteen naar de inhoud

Heel de Kerk Kookt voor herhaling vatbaar!

  • Events

Afgelopen zaterdag stond in het teken van samen de maaltijd met elkaar vieren. In verschillende huizen werd er met elkaar gekookt en gegeten onder het motto “Heel de Kerk Kookt”. Gemeenteleden konden zich opgeven om te koken voor andere gemeenteleden of gemeenteleden konden aangeven dat ze graag uitgenodigd wilden worden om ergens te eten.

Nadat vrijdagmiddag alle maaltijdboxen in Tripodia waren afgehaald begon het aftellen naar zaterdagavond 18.30 uur. Eén voor één kwamen de deelnemers in beeld via de gedeelde link en konden we gaan beginnen.

Onder de bezielende leiding van Anne Snoek werd gestart met het bereiden van het toetje, deze moest namelijk even de koelkast in. Vervolgens kwam het hoofdgerecht aan bod; echte Italiaanse risotto met asperges.

Stap voor stap werd duidelijk uitgelegd wat er moest gebeuren en ook wist Anne leuke weetjes over de Italiaanse keuken te vertellen. Het was heel leuk om met elkaar in contact te staan tijden het koken zodat we ook de kookkunsten van onze broeders en zusters konden aanschouwen. En ik kan u vertellen dat er veel keukenprinsen- en prinsessen in onze gemeente te vinden zijn, Het eindresultaat mocht er zijn; de risotto smaakte verrukkelijk.

In de de maaltijdbox zat ook een kaartje met gespreksvragen. Of deze vragen nodig waren om de gesprekken op gang te krijgen, dat weten we niet. Maar we gaan er vanuit dat gemeenteleden elkaar weer beter hebben leren kennen en iets van hen zelf hebben kunnen delen tijdens de maaltijd. Wat ons betreft was het een zeer geslaagde en gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar!

Bekijk een prachtige fotoserie van Ronald van der Boon die hij tijdens de maaltijd heeft gemaakt.

En bekijk hieronder een leuke impressie vanuit verschillende huizen!