Meteen naar de inhoud

“Je voelt je net even meer onderdeel van de gemeente”

Vanaf het moment dat haar ouders zich in 1997 aansloten bij de gemeente, is Daniëlle Koning (24) in de kerk te vinden en daar heeft ze niet stil gezeten. Ze rolde als eerst in het vrijwilligerswerk toen ze begon met zondagschool geven. Vanaf dat moment belandde Daniëlle steeds weer in iets nieuws. Nu dient ze de kerk als regisseur en werkt ze samen met een team achter de schermen.

“In mijn werk als regisseur stuur ik de cameramannen en – vrouwen aan om te zorgen dat het beeld bij de mensen thuis een beetje fatsoenlijk binnenkomt”, vertelt Daniëlle.

Atechnisch
Toen ze door regisseur Thomas van der Meij werd gevraagd na te denken over deze taak was er niet meteen sprake van enthousiasme. Daniëlle: “ik zei hem gelijk ‘ik ben zo
atechnisch als wat, ik snap nauwelijks hoe mijn telefoon werkt dus ik denk niet dat je mij hiervoor nodig hebt.’” Na toch een keertje mee te gaan kijken, kwam ze erachter dat het inderdaad geen slecht idee was. “Ik merkte na die eerste keer al dat ik er echt een kick van kreeg.”

“Ik merkte na die eerste keer al dat ik er echt een kick van kreeg!”

Danielle Koning – Regisseur

Enorme leerkans
Als regisseur moet je letterlijk en figuurlijk snel kunnen schakelen maar ook vooruit kunnen denken. De taak klinkt misschien als eentje waar je veel ervaring voor moet hebben maar dat valt volgens Daniëlle wel mee. “Het is natuurlijk belangrijk dat wat je doet echt je ding is maar dat merk je vanzelf wel. Echt ervaring heb je niet nodig, dat had ik ook totaal niet. In dit team is er een enorme leerkans en dat vind ik heel vet.”

Onderdeel van de gemeente
Naast de voldoening die Daniëlle uit het regisseren haalt speelt het dienen van God en de gemeente ook een onmiskenbare rol. “Door vrijwilligerswerk voel je je net even meer onderdeel van de gemeente en dat merk ik heel erg. Je leert mensen kennen die je normaal eigenlijk niet zou spreken en daar hou ik heel erg van.”


Tekst: Luna Potters, vrijwilliger bij de pr-commissie
Fotografie: John Noppen, bedieningsleider fotografenteam