Meteen naar de inhoud

Koffiecafé “De Blije Boon” bijna klaar voor gebruik

Koffiecafé “De Blije Boon” is zo goed als klaar! Na maanden van voorbereiding is het einde nu echt in zicht. Regelmatig drukken mensen van de straat hun gezicht tegen de ramen om te kijken wat die ruimte daar op de hoek van het Tripodia inhoudt. De wens is om binnen nu en een paar weken officieel open te gaan. De huidige maatregelen maken het nog lastig om een specifieke datum te noemen, maar de vrijwilligers staan al te popelen om de lekkerste koffie van en voor de wijk te serveren.

Als eerste zal, zo snel de maatregelen het toelaten, gestart worden met wat proefdraaien. De bar is volledig ingericht, het water is aangesloten en ook het riool is gerepareerd. Op het krijtbord achter de bar is al te lezen welke heerlijke koffie en thee te krijgen is. De prijzen worden bewust heel laag gehouden om geen drempels te leveren. En voor wie helemaal niets te besteden heeft, wordt er ook een oplossing bedacht. Het doel is dat iedereen uit de wijk zich welkom voelt om binnen te lopen.

Binnenkort krijgen de vrijwilligers een tweede presentatietraining en ook het koffiezetapparaat en de koffiemolen worden nog op de juiste manier ingesteld. Want over elk detail lijkt er te zijn nagedacht. De uitstraling van “De Blije Boon” is er een om blij van te worden. Mensen kunnen langskomen en een gezellig praatje maken, of gewoon wat lezen. Maar bezoekers zijn ook in de mogelijkheid om een leuk gezelschapsspel te spelen. Voor dat laatste kunt u nog leuke spellen aanleveren bij elisabethvandelft@baptistenkw.nl.

Zodra bekend is wanneer “De Blije Boon” officieel opengaat, zullen we dit uiteraard bekend maken.