Meteen naar de inhoud

Laatste ‘Dichtbij Israël’-avond met Jaap Bönker

Baptistengemeente Katwijk organiseert dit seizoen vier avonden over Israël met het thema ‘Dichtbij Israël’. Zondag 15 mei is in Tripodia de vierde en laatste avond met spreker, theoloog en schrijver Jaap Bönker. Muzikale ondersteuning is er van de Katwijkse band Mission Grace. De avond wordt afgesloten met Israëlische lekkernijen. Aanmelden is niet nodig.

Delen vanuit het hart

De avonden hebben niet als insteek om diepgravend te studeren en theologisch te gaan discussiëren. De sprekers van de avonden is gevraagd iets te delen vanuit hun hart. Voorganger Jaap Ketelaar: “We zoeken tijdens de avonden naar onze hartsrelatie met Israël. Hebben we die? Raakt het je dat het grootste deel van het Joodse volk Jezus nog niet kent als Messias?”

Arabische Wereld Zending

Jaap Bönker is theoloog, schrijver en een veelgevraagd spreker. Na enkele jaren in de psychosociale hulpverlening te hebben gewerkt, werd hij in 2000 directeur van de Arabische Wereld Zending en in 2018 van Christencomité Gemeentehulp Israël. Samen met Ruben Hadders is Jaap medeoprichter van de Bijbelse Cultuur Stichting, die ook zijn collectie van meer dan 500 bijbelse voorwerpen beheert. Hij spreekt wekelijks voor kerken en verenigingen door heel Nederland. Tijdens deze avond zal Jaap uit zijn hart delen wat hij voor het volk Israël voelt.

Praktische informatie

De avond in Tripodia begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk. Wel is er een collecte voor de onkosten. Na de bijeenkomst zijn er nog wat Israelische lekkernijen te proeven. 

Aanmelden is niet nodig! Van harte welkom!