Meteen naar de inhoud

Met generaties God aanbidden tijdens Presence Gold

  • Events

Donderdagavond 10 maart was het zover. In Tripodia was voorlopig de laatste editie van Presence Gold in de huidige vorm. Na edities op Urk en in Dordrecht, was het nu de beurt aan Katwijk bij de Baptistengemeente. Samen met gemeenteleden en het koor van Presence werden er uit volle borst oude, krachtige geloofsliederen gezongen.

Zo’n 175 bezoekers hadden zich aangemeld voor deze avond. Er was een intieme, huiselijke opstelling gecreëerd, waarbij de bezoekers in een cirkel om het koor en de muzikanten heen zaten. Na een klein technisch oponthoud begon men even over half 8 met de klassieker “Majesteit, groot is Uw majesteit.” Het was duidelijk te horen dat bij de aanwezigen de oude liederen nog goed in het geheugen zaten. Onder begeleiding van een piano, hammondorgel en trompettist werd uit volle borst gezongen. Achtereenvolgens klonken “Ere zij aan God de Vader”, “Zie ik sterren aan de hemel staan”, waarna Wim Hoddenbagh de avond opende.

Wim refereerde aan een groot spandoek met de tekst “Jezus Christus, is gisteren en heden dezelfde” aan de hand van Hebreeën 13:6-8. “Denk aan uw voorganger die het woord van God tot u gesproken hebben. Let op de uitkomst van hun levenswandel en volg hun geloof na. Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde en tot in eeuwigheid.” Samen met jong en oud werden de geloofsliederen van mensen die ons zijn voorgegaan gezongen. Tussen de liederen door werd er door verschillenden mensen een gebed uitgesproken, waarna even voor half tien het laatste lied “Stromen van zegen” werd ingezet. Voor de aanwezigen een bijzondere avond om op terug te kijken. Heeft u het gemist? Klik dan op de groene button om de video-opname terug te kijken.