Meteen naar de inhoud

Periodieke schenking met belastingvoordeel

Er bestaan in de baptistengemeente verschillende manieren om het werk financieel te ondersteunen. De bekendste is natuurlijk de collecte op zondagmorgen (via de Bapp of de collectezak), daarnaast geven veel leden ook een vaste maandelijkse bijdrage via een incasso. Maar weet u dat u ook kunt kiezen voor een periodieke schenking? Dit levert voor de gever een belastingvoordeel op en voor de Baptistengemeente Katwijk geeft het meer zicht in de inkomsten die men kan verwachten gedurende langere tijd.

100% fiscaal aftrekbaar

De periodieke schenking wordt ook wel lijfrenteschenking genoemd. Deze manier van geven is 100% fiscaal aftrekbaar omdat bij een periodieke schenking geen drempel of maximumbedrag geldt. (Voor het aftrekken van gewone giften geldt wél een drempelbedrag en een maximum)

Looptijd van vijf jaar

Een periodieke schenking heeft een looptijd van minimaal vijf jaar. Als u start met periodiek schenken, kan de Baptistengemeente Katwijk vijf jaar op steun rekenen. Deze vorm van structurele financiële ondersteuning is erg waardevol voor ons werk. Een voorwaarde is dat er jaarlijks, voor minimaal vijf jaar, een vast bedrag gegeven wordt. Voorheen was tussenkomst van een notaris en het overleggen van een legitimatiebewijs nodig om voor deze fiscale aftrek in aanmerking te komen. Dit is sinds 2014 vervallen.

Speciale pagina

Hoe het een en ander werkt kunt u op deze pagina nog eens rustig nalezen. Heeft u vragen hierover? Dan kunt u contact opnemen met Janneke Visser (06-374 679 96) of mail naar jannekevisser@baptistenkw.nl