Meteen naar de inhoud

Samen voor de livestream (in de praktijk 2)

Het is 09.50 uur als Elianne aanklopt bij de familie Houwaard. De tafel is afgeruimd en de oudste twee jongens van het gezin pakken nog even snel een Donald Duck er bij. De jongste van het stel is bij de Superkids die voor het eerst weer bij elkaar komen in de buitenlucht. In de woonkamer wordt alles klaargezet. Elianne heeft haar flesje druivensap en een crackertje meegenomen, want vandaag vieren we met elkaar het Avondmaal.

Familie Houwaard met Elianne

Voorafgaand aan de preek wordt er vanuit de huiskamer het Avondmaal meegevierd. Mary-Ann leidt de aanbidding. Er wordt gepassioneerd meegezongen door de aanwezigen. Heerlijk om op die manier samen voor de livestream de dienst te beleven. Na de aanbidding spreekt Jan den Ouden, directeur van Operatie Mobilisatie. Hij spreekt over het thema ‘wandelen met God’ en illustreerde dat met twee ‘wandelingen’ in de Bijbel. Hij ging in op het verhaal van Petrus die over het water liep en de wandeling van aartsvader Abraham. Den Ouden noemt een aantal geloofservaringen waar hij kritisch op reflecteert. “Vergeef me mijn cynisme, maar hoe kan ik Jezus nou volgen en doen wat Hij van mij vraagt?”

Jan den Ouden is kritisch in zijn bewoordingen, maar zet de gemeenteleden hiermee thuis ook aan het denken. Klik hier om de preek nog eens na te luisteren. Het geeft stof tot napraten. Een mooi moment waarin we met elkaar de dienst hebben kunnen kijken en naderhand ook nog van elkaar horen hoe het gaat. ‘Samen voor de livestream’, een aanrader om eens te proberen. Het levert mooie ontmoetingen op.

Wil je ook bij iemand anders de livestream volgen? Of wil je je huis openstellen voor iemand anders? Vul het onderstaande formulier in en we regelen een mooie match!