Samen voor de livestream in praktijk

Weer of geen weer, prijs de Heer! Alleen de Rijn ligt tussen ons (Judith Varkevisser en de familie Van Delft) in, maar zoals voorspeld was er een heuse sneeuwstorm actief. Na de oproep om je in te schrijven voor het nieuwe initiatief ‘Samen voor de livestream’, kwam onder andere deze ‘match’ eruit.

Het kan best rumoerig zijn met een gezin van vijf, maar Judith liet zich daar niet van weerhouden! En een beetje sneeuw, daar kan een auto met winterbanden wel tegenop, dus na snel contact is Judith opgehaald.

Praktisch heeft een livestream wel wat voordelen: lekker bakje koffie en appeltaart toe, maar zodra het weer kan, zitten we liever in een volle zaal met alle broeders en zusters. Ook de kinderen missen de zondagsschool enorm! Het blijft natuurlijk wel ideaal wanneer je niet de dienst kan bezoeken. De livestream beleven met een gast erbij zorgde er wel voor dat er nu meer werd gezongen en ook thuis dan eindelijk het Heilig Avondmaal weer werd gevierd. Ook waren we in het bijzonder bemoedigd door de preek van Jaap Ketelaar.

Er zijn gelijk wat nieuwe afspraken gemaakt. Zo zal Judith rond maart de sleutel krijgen van haar nieuwe appartement vlakbij en kan de oude aanhangwagen bij de Haven daar nog mooi voor gebruikt worden. Bij deze tippen we gelijk ‘heel de huiskring helpt!’ 🙂 En de eerstvolgende keer dat Judith bij ons op de zondag weer aanschuift, neemt zij wat lekkers mee 

We zijn dan wel geen vreemden van elkaar, maar wat brengt een ontmoeting veel! We raden het iedereen aan.

Wilco & Elisabeth
ps. wil je ook Samen voor de livestream? Meld je dan hier aan.