Meteen naar de inhoud

Stoere bar én poen voor Koffiecafé ‘De Blije Boon’

Tijdens de zomermaanden hebben de werkzaamheden en ontwikkelingen rond koffiecafé ‘De Blije Boon’ gelukkig niet stilgelegen. In de ruimte is afgelopen maanden hard gewerkt aan een op maat gemaakte houten bar. Daarnaast is er weer een prachtig bedrag van €5000,- uit een fonds toegezegd. De verwachting is dat na de vakantie de verbouwing weer verder gaat. Bij de gemeente Katwijk loopt inmiddels het verzoek voor een semi-professioneel terras waar we bij mooi weer mensen uit de wijk kunnen ontvangen.

Afgelopen zomervakantie is Peter van der Mey enthousiast aan de slag gegaan met de bar. De bar is volledig op maat gemaakt zodat de ruimte in de oude Bomschuitzaal optimaal wordt benut. Inmiddels is de bar gebeitst en is het een ware blikvanger als je de ruimte binnenkomt. Kom vooral eens binnenlopen om de vorderingen te bekijken. Het risico bestaat wel dat je zo enthousiast wordt dat je vervolgens mee wilt gaan draaien als vrijwilliger.

Het bedrag van €5000,- dat is toegezegd komt van het RDO Balije van Utrecht. Daarnaast zijn er ook nog bij andere instanties subsidie aangevraagd. Inmiddels ligt ook al een groot deel van het interieur (zoals de vloer, stoelen en verlichting) opgeslagen om na de verbouwing in gebruik te nemen. Na de zomervakantie wordt er een warmtepomp geplaatst, komen er nieuwe isolerende plafondtegels en wordt de vloer gelegd. Zo komen we steeds weer dichter bij de feestelijke opening van koffiecafé ‘De Blije Boon’.