Meteen naar de inhoud

Ton neemt afscheid met recordopbrengst oud papier

Er zijn al heel wat kilo’s oud papier door zijn handen gegaan, maar daar komt nu toch echt een eind aan. Ton Star gaat na vijfentwintig jaar inzet voor oud-papier het nu wat rustiger aan doen en zoekt een vervanger.

Ton (56) was niet alleen coördinator, hij was ook de stuwende kracht achter het oudpapier-team. Met het huidige team en de bestaande inzamelingsplekken is er in 2021 een record van maar liefst 275.000 kilo oud papier ingezameld. Met de inkomsten van ruim €10.000 wordt traditiegetrouw het zendingswerk ondersteund. 

Ton legt zijn taak als coördinator van oud papier neer. En dat is hem van harte gegund. Hij heeft zich in de afgelopen vijfentwintig jaar altijd hard gemaakt voor het inzamelen van ‘goud papier’ zoals hij het zelf ook wel noemde. Regelmatig heeft hij een warm pleidooi gehouden voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Want de inkomsten van het oud papier waren altijd een welkome aanvulling voor het zendingsbudget. Hierdoor konden verschillende zendingsprojecten ver weg en dichtbij ondersteund worden.

Nog nooit is er zoveel opgehaald als afgelopen jaar. Ter illustratie: 275.000 kg is net zoveel als elf grote vrachtwagenopleggers van 25 ton. Naast het ophalen van oud papier in de wijk, zijn er ook op heel wat plekken containers geplaatst waar mensen zelf hun oud papier konden afleveren. Op twee plekken bleek dit een flinke inkomstenbron te zijn. Bij de papiercontainer bij Sam Poetscentrale in Rijnsburg werd afgelopen jaar zo’n 15.000 kilo papier afgeleverd. De opbrengst hiervan is omgerekend maar liefst €4782,-. Maar ook de container bij de Haven leverde afgelopen jaar nog €2789,- op. 

Ton Star (links) met vrijwilliger Wilco (rechts) samen bij de container van Sam Poetscentrale

Ton zou Ton niet zijn als hij toch nog een beetje betrokken blijft en de coördinatie rond de container bij Sam Poetscentrale blijft regelen, samen met Eelco uit de PKN (zie foto) en Wim (betrokken bewoner). Dagelijks wordt daar de container geopend en gesloten. Maar voor de overige coördinatie is het toch heel fijn als er een vervanger komt. Dat houdt concreet in dat je op bepaalde plekken regelmatig polshoogte neemt of er geen rondslingerend afval rond de containers ligt. Voor verdere informatie over deze mooie taak kan contact opgenomen worden met Frans Wortel, clusterhoofd Missie (franswortel@baptistenkw.nl)

Vanaf deze plek willen we Ton ontzettend bedanken voor zijn trouwe inzet afgelopen jaren. Mede dankzij zijn inzet hebben we met iets simpels als oud papier een bijdrage kunnen leveren aan de verspreiding van het Evangelie!