Meteen naar de inhoud

UPDATE: ‘De Blije Boon’ bijna klaar voor gebruik

We zijn weer een maand verder sinds de laatste update. En wat is er weer veel werk verzet door allerlei vrijwilligers in koffiecafé ‘De Blije Boon’. Het einde van de werkzaamheden komt in zicht, al zijn er nog wel een paar hobbeltjes te nemen. Maar zeg nou zelf: op de foto’s ziet het er al geweldig uit. Nog even doorzetten en dan kunnen de deuren open om mensen uit de wijk te ontvangen.

Inmiddels is ook de vloer gelegd door een stel bikkels uit het klusteam. Een laminaatvloer met een prachtige industrieel grijze look. De muren zijn geverfd en het krijtbord achter de bar is opgehangen. Binnenkort kunnen daar alle speciale koffie’s en andere aanbiedingen op worden gezet. Er is een ombouw gemaakt om de luchtbehandelingskast zodat deze netjes is weggewerkt. En sinds afgelopen week hangen de zwarte luxaflex.

Op het moment van schrijven is ook de grote boomstamtafel met vier man sterk naar binnen getild. De tafel is het pronkstuk waar straks de gasten rondom kunnen zitten. Ook de kerkbank is weer teruggeplaatst. Aan de kerkbank worden kleine tafeltjes geplaatst zodat je ook makkelijk in kleine samenstelling aan een tafeltje kan zitten. Bij de bar staan vier zwartfluwelen barkrukken. En in een hoekje staat een retro bureautje waar kinderen lekker aan kunnen spelen. Nu nog wat puntjes op de i zetten qua afwerking en accessoires.

Zijn er dan ook nog (gebeds)puntjes? Zeker! Het toilet is en de afvoer is nog niet aangesloten op het gemeenteriool. Daardoor kunnen we nog niet gebruik maken van de sanitaire ruimte. Momenteel ligt daar een verzoek bij de gemeente, eveneens als een vergunning om bij geschikt weer wat tafeltjes buiten te plaatsen. Want wat zou het mooi zijn als ‘De Blije Boon’ een uitnodigende uitstraling heeft naar de wijk en mensen die langslopen. Een plek waar goede koffie geschonken wordt en mensen van harte welkom worden geheten.

Wil je straks graag meedraaien met koffiecafé ‘De Blije Boon’? Dan kan je je melden bij Elisabeth van Delft. Weet je nog niet precies wat je kan bijdragen in de gemeente? Klik dan op onderstaande button en we helpen je iets te vinden wat past bij jouw gaven en talenten.