Meteen naar de inhoud

Interkerkelijke dienst op Nieuw-Zuid druk bezocht

  • juni 21, 2022juni 22, 2022
  • Events

In een afgeladen feesttent op het sportpark van Quick Boys waren zondag 19 juni 2022 zo’n achthonderd bezoekers aanwezig voor een interkerkelijke dienst. Een uniek initiatief ter ere van het honderdjarig jubileum van de voetbalclub.

Trainingsveld

Om half drie stroomde de tent al behoorlijk vol en om 14.45 uur begon de gelegenheidsband met de eerste nummers. Gert Pluimgraaff, een van de kartrekkers, heette de bezoekers welkom. “Het is mooi dat we niet op het hoofdveld staan, maar op het derde veld: het trainingsveld, want we mogen ons als christenen trainen om straks weer naar buiten te gaan.”

Basisplaats

De band bestond uit muzikanten en zangers uit onder andere de Hervormde, de Gereformeerde kerk en de Baptistengemeente in Katwijk. Een speciale vermelding kreeg drummer Hendrik van Beelen, die zelf aangaf “weer in de basis” te staan. Jarenlang was hij als voetbalspeler een van de drijvende krachten van het eerste elftal van Quick Boys. Nu mocht hij volgens Gert Pluimgraaff de band voorgaan met zijn tempo.

Henk

Het was een mooie mix van aanbiddingsnummers zoals ‘Groot is Uw trouw o Heer’, ‘Ik bouw op U’, ‘Ik wil jubelen voor u Heer’ en ‘God maakt vrij’. Henk Binnendijk (87) sprak over hoe hij tot geloof gekomen was, wat het het hem gekost had toen hij Jezus ging volgen, maar ook wat Jezus je aan wilt bieden. Hij sloot af met een oproep om in stil gebed gehoor te geven aan Gods roepstem.

Derde helft

Na de dienst was er nog een derde helft waarin zelfs een biertje nog getapt kon worden en een haringje geprikt. Dat paste eigenlijk wel bij het unieke karakter van deze bijzondere dienst. Wil je nog nagenieten of kon je er niet bij zijn? Bekijk de fotoserie door op de button te klikken of bekijk de Youtube-video.

Klik op onderstaande button voor een prachtig fotoverslag van John en Martine Noppen